Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Asiakaspalautteita: 

" Halusin vain laittaa viestiä kiittääkseni mahtavasta vyöhyketerapeuttisesta hoidosta vauvalleni viime torstaina! Kävimme aamulla yhdeksältä hoidossa ja siitä saakka vauva on ollut äärimmäisen hyväntuulinen, hymyilevä, tyytyväinen ja nukkunut hyvin päivät ja yöt. Ei enää itkeskele "tyhjää" tuntikausia päivittäin vaan ainoastaan lyhyitä pieniä itkuja tulee kun on vaippa märkä, nälkä tai joku muu selkeä vauvamainen ongelma. Tuntuu, että sain sen iloisen vauvani takaisin, joka hän oli ensimmäiset pari viikkoa ennen vatsavaivojen alkua. Ihana fiilis, kun ei ole enää epämukavuuksia ja kipua pienellä. Kiitos siis valtavasti! Harmi, ettemme Nummelaan asti pääse kolmanteen hoitoon, mutta suosittelen sinua kyllä kaikille ketä sieltä suunnilta tunnen. :)"

Noora ja poikavauva

 

”Kun ensimmäisen kerran menin Sadun pakeille, en tiennyt oikeastaan mitään vyöhyketerapiasta. Yritin suhtautua palveluun avoimesti, vaikka myönnettävä on näin jälkikäteen, että minulla oli varsin paljon ennakkoluuloja ja koin myös olevani epämukavuusalueella. Kun tarkemmin arvioin omia etukäteisajatuksiani, on todettava, että nämä erilaiset keskustelut ”vaihtoehtoisista hoidoista”  ovat tarttuneet minuunkin siinä määrin, että olen tähän asti suhtautunut näihin jonkinlaisena hömppänä. Onneksi suhtauduin kuitenkin avoimesti ja menin ensimmäiseen tapaamiseen ja hieman jännittikin. Satu osasi kuitenkin ottaa ”aloittelijan” pehmeän ystävällisesti vastaan niin, että varsin nopeasti syntyi positiivinen tunnelma. Istuttiin alas ja keskusteltiin. Ja keskusteltiin muustakin kuin varsinaisista oireista, joita minulla oli varsin paljon. Ne olivat erilaisia fyysisiä kipuja, unettomuutta ja epämääräistä ahdistuneisuutta. Minusta oli hieno aloitus se, Sadun kanssa keskusteltiin elämän kokonaisuudesta - ei lähdettykään heti ojentelemaan ruumiinosia sinne tänne niin kuin esimerkiksi lääkärillä tai fysioterapiassa on tapana.

 Alkukeskustelun aikana ja erityisesti sen jälkeen jo tunnistin, että Sadun palvelussa on kyse jostain muusta kuin fyysisten oireiden hoitamisesta. Jo pelkästään tieto tästä oli avartavaa ja keskustelu sinänsä tuntui hyvältä. Vaikka minulla ei olekaan kokemusta psykoterapiasta, voisin kuvitella, että palvelu liittyy hyvin vahvasti siihen, että ihmisen psyykkinen tila näkyy kehollisina tiloina. Tämä ymmärrys lisääntyi myös jo itse vyöhyketerapia – hoidon aikana, jolloin tietysti uteliaana kyselin Sadulta lukuisia kysymyksiä (ja sain myös kysymyksiiini vastauksia) . Joka tapauksessa luottamus palveluun ja sen ”kantokykyyn” alkoi lisääntyä jatkuvan utelun seurauksena.

 Itse hoitopöydällä makaaminen tuntui aluksi hieman ahdistavalta, mutta vähitellen kun sekä käsiäni että erityisesti jalkapohjiani käsiteltiin, tunsin outoa rentouden ja keveyden tunnetta. En saanut oikein kiinni mistä on kyse, mutta joku levollisuus iski päälle pitkästä aikaa – tämän huomasin erityisesti siinä, kun kotiin mentyäni alkuillasta nukahdin sänkyyni saman tien ja heräsin vasta aamulla 10 h yöunien jälkeen. Enkä usko, että kyse oli normaalista väsymyksestä vaan jostain auvoisasta rentouden tunteesta, jota en ollut kokenut kehossani pitkään aikaan.

 Toisella käyntikerralla Sadun kanssa sitten jo keskustelut syventyivät oman elämänkaareni tarkasteluun. Kävi ilmi, että siellä minulla saattaa olla jonkinlaisia kipupisteitä, jotka ovat joko piileviä ja käsittelemättömiä tai ainakin ne jollain lailla mellastavat kropassani. Sain Sadulta myös tässä kohtaa erityisen  hyvän kirjavinkin, joka kertoi tarkemmin siitä, mistä psykologisesti orientoituneessa vyöhyketerapiassa saattaa olla kyse. Ymmärsin niin, että tässä palvelussa mennään ihmisen psyko-fyysinen kokonaisuus edellä. Esimerkiksi käsittelemättömät tai tunnistamattomat tunteet, kuten ehkä minun kohdallani lapsuuden kodissa ”leijunut surun ilmapiiri” saattaa olla yksi merkittävä seikka siihen, miksi kehoni reagoi jollakin lailla. Nämä kaikki tuottivat siis minulle oivalluksia, joita en ollut tunnistanut elämässäni aikaisemmin – vaikka varsin paljon olenkin jo tähän asti erilaisia itsetuntemus – harjoituksia tehnyt viidenkympiin ikään mennessä. Tällainen oivalluttaminen on siis mielestäni yksi keskeinen lisäarvo Sadun palvelussa.

 Kolmannella kerralla koin jo oloni Sadun käsissä rennommaksi. Koin myös, että alkutilanteen epäluulot ja pienimuotoiset pelot olivat väistyneet. Ehkä se johtui siitäkin, että olin mielestäni tunnistanut tai antanut nimeä erilaisille tunteille, jotka oli jäänyt tunnistamatta ja joiden hyväksymistä kohti olin selvästikin liikkumassa. Edelleen: sekä toisen että tämän kolmannen kerran jälkeen olin kovin tyytyväinen siitä, että ylipäätänsä lähdin mukaan tähän ei-mukavuusalueen kokeiluun. Päällimmäisenä tästä kaikesta on jäänyt mieleen Sadun rauhallisuus, hyvä kontakti asiakkaaseen, asiakkaan kohtaaminen kokonaisuutena, hyväksyvä ote ja se, että Satu on selkeästi läsnä siinä mitä hän tekee. Voin lämpimästi suositella muillekin epäluuloisille tai epäröiville Sadun palveluun tutustumista: uskoisin, että monille meistä syntyy oivalluksia itsestä, omista tunteista ja kokonaisena olemisesta sen lisäksi, että itse fyysinen hoito oli aivan taivaallisen rentouttavaa ja hyvää oloa tuottavaa. "

Seppo, Helsinki